Ötletgazdag hírlevél

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

Utazás

Utazzunk és tanuljunk együtt szlovákul! Utazással kapcsolatos cikkek magyar fordítással. Mindegyik cikk alatt találsz egy tesztet és kinyomtathatod és lefűzheted magadnak az idegen szavakat is, hogy kéznél legyenek.

» Olvass tovább

szabadidő

Minden, ami szabadidő. Tanulj meg szlovákul a neked kedvedrevaló téma olvasásával. Olvasás közben könyebben rögződnek a szlovák kifejezések. A cikkben található idegen szavak egy dokumentumban találhatók a cikk alján. Nyomtasd ki őket, mindig kéznél legyenek. 

» Olvass tovább

könyv és film

Újdonságok, érdekességek a könyv és film világában szlovákul magyar fordítással. Az olvasás segít a szlovák kifejezések elsajátításában és rögzítésében. A szavakat nem kell magolni, elég, ha itt-ott újra visszatérsz a cikkre. Így könyebben el tudod a szlovák szavakat raktározni a hosszútávú memóriádba. 

» Olvass tovább

bulvár

Szeretsz ismert emberekről olvasni? Olvass szlovákul magyar fordítással! Így két legyet ütsz egy csapásra. Fejleszted a szlovák szókincsedet, és egyben szórakozol is. 

» Olvass tovább

zene

Nemcsak szlovák előadókról olvashatsz és tudhatsz meg újdonságokat. Olvasd el a cikket, az idegen szlovák kifejezéseket nézd meg, töltsd ki a tesztet a cikk alatt és pár hét múlva térj vissza, hogy rögzítsd a szavakat, és a ragozást a hosszú távú memóriádba.

» Olvass tovább

hírmorzsa

Érdekes szlovák nyelvű cikkek a nagyvilágból. Ha nincs sok időd az olvasásra, ezeket szeretni fogod. Rövidek és velősek. :) Két perc alatt elolvasod a cikket, és jó érzésed lesz, hogy gyakoroltad a szlovák nyelvet.  

» Olvass tovább