Ötletgazdag hírlevél

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

DumaEst

 

Kedves érdeklődő,

úgy érzed, hogy szükséged lenne a szlovák nyelv gyakorlására, de nincs alkalmad rá? A passzív szókincsed jó - sok mindent megértesz szlovákul, de amikor beszélned kéne, keresed a szavakat és bizonytalan vagy?

 

Mi a passzív és aktív szókincs?

A passzív szókincs olyan szavak és szókapcsolatok adatbázisa, amely az emlékezetünkben van eltárolva. Ez az adatbázis nagyon sok szavat tartalmazhat, de sajnos beszéd közben szinte használhatatlan. Sokszor másodpercekig tart, amíg előhalásszuk a keresett kifejezést, és ez sajnos nagyon hosszú idő ahoz, hogy folyékonyan tudjunk beszélni.

 

Az aktív szókincs szintén szavak és szókapcsolatok adatbázisa, de máshol és másképpen van elraktározva. Megtalálni a megfelelő szavat ebben az adatbázisban csak néhány tíz milimásodpercig tart!

 

A kérdés az, hogyan lehet a passzív szókincset aktívvá varázsolni. A válasz egyszerű: beszélgetéssel, beszélgetéssel, beszélgetéssel. Mint tudjuk, ez a valóságban nem kivitelezhető. Magyar környezetben élünk, magyarul társalgunk nap mint nap. De mégis érezzük, hogy jó lenne, ha az aktív szókincs adatbázisunk készen állna arra, ha esetleg egy szlovák környezetbe vagy egy "szlovák szituációba" csöppennénk.

 

Ezért is hoztam létre ezeket a dumálós esteket. Kellemes hangulatban egy kávé mellett könyebben feloldódsz, mint egy tanteremben és szókincs fejlesztő játékok, gyakorlatok segítségével fejlesztheted az aktív és passzív szókincsedet.

 

 

Miről is van szó?

DumaEstek 1,5 órás beszélgető estek, ahol a cél az, hogy jól érezzük magunkat, új embereket ismerjünk meg, és irányított kommunikációs gyakorlatokon, érdekes témákon keresztül fejlesszük a kommunikációs készségünket szlovák nyelven.

 

 

Hol?

Dunaszerdahelyen, a Kis utca 14-ben, a Nyugat lakótelepen.

 

 

Mikor lesz a következő DumaEst?

Június 28-tól augusztus 30-ig minden kedden 16:30-kor (10 alkalom).

 

Pontos dátumok:

június 28.
július 5.
július 12.
július 19.
július 26.
augusztus 2.
augusztus 9.
augusztus 16.
augusztus 23.
augusztus 30.

 

 

Mennyiért?

Egy alkalom 5€ (1,5 óra). Az ár tartalmaz egy finom csésze kávét és üdítőt. 

 

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni emailben (info@szlovakuljatekosan.sk) vagy telefonon (0918 777 246) lehet június 20-ig. Június 20. a részvételi díj befizetésének a határideje is. A 10 alkalomra érvényes részvételi díjat a linkre kattintva lefoglalhatod, és a visszaigazoló email alapján át is tudod utalni a pénzt.  

 

 

Fizethetek készpénzben is?

Igen, de mivel a létszám korlátozott (maximum 5 ember), ezért a befizetési határidő ebben az esetben is június 20.

 

 

És ha nem tudok eljönni, de már kifizettem a belépőt?

Amennyiben legkésőbb 4 nappal a DumaEstek kezdete előtt lemondod a részvételt, a teljes összeget visszautaljuk a számládra. 

 

Kérdéseddel, hozzászólásoddal, bátran keress fel az info@szlovakuljatekosan.sk email címen vagy telefonon: 0918 777 246.

 

 

 

Szeretettel várlak Téged is!

 

Bakos Adri