Ötletgazdag hírlevél

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

Rólunk

 

Üdvözöllek a SZLOVÁKUL JÁTÉKOSAN Polgári társulás honlapján!

Bakos Adrinak hívnak és a Selye János Egyetemen tanultam angol-szlovák szakon, inkább hobbiból, mint kényszerből. Az életben minden könnyebben megy, ha az ember játéknak fogja azt fel.

 

Ez vezérelt engem akkor is, amikor elkezdtem angol és szlovák magánórákat adni. Azt szerettem volna, hogy a diák szívesen járjon az órákra, és mindent megtettem azért, hogy az óra ne csak neki, de nekem is egy élmény legyen, és emellett új és tartós tudásra tegyen szert.

 

Ebben sokat segített egy intenzív képzés (a TEFL), amit Görögországban végeztem el. Egy brit tanárokból álló remek csapat arra tanított engem, és még 15 amerikait, hogyan tanítsuk az angolt, mint idegen nyelvet úgy, hogy a diák ne lépjen le a második óra után. :-) Ezeket a módszereket igyekszem bevezetni a szlovák nyelv oktatásába is.

 

 

Ez a weboldal ezeken a módszereken alapul és sok-sok odafigyeléssel készült. Legfőképpen azokat a nyelvtani területeket igyekeztem kiemelni, amelyek a diákjaimnál a problémás kategóriába tartoznak. De emellett érdekes olvasnivalót, hallgatnivalót és interaktív szókincs és nyelvtan fejlesztő játékokat is találtok. Napi szinten bővítem a weboldal tartalmát, hogy mindig napra kész információhoz jussatok, és hogy a tesztek és kvízek feneketlen mennyiségű kérdéseket tartalmazzanak.

 

 

Az oldal két nyelvi szintre van bontva: középsulis és haladó szint. A középsulis szint anyaga nagyjából megfelel a szlovák érettségin elvárt anyagnak. Legyen az szókincs, nyelvtan vagy irodalom. A cikkek témáit is úgy választottam, hogy minél érdekesebbek legyenek a tinik számára. A haladó szint már a kicsit nagyobb rutinnal rendelkezők számára készült.

 

 

Az oldal használata regisztrálás után is teljesen ingyenes, az is marad, így bárki használhatja és továbbíthatja bármely részét, ha úgy tetszik. Az oldal használatához nem szükséges regisztrálnod, de ha mégis regisztrálsz, a rendszer automatikusan megmutatja neked a helyes és helytelen válaszaidat a feladatok kitöltése után.

Készítettem egy képes útmutatót a weboldal használatához, hogy minél többet ki tudj hozni belőle.Itt meg tudod nézni (átirányít a facebookra).

 

 

2014. januárjában elindultak az ingyenes napi nyelvleckék, amelyek célja az, hogy a diák napi kapcsolatban legyen a szlovák nyelvvel. A nyelvleckék már a megszokott játékos formában segítenek a szókincs és a nyelvtan rögzítésében. Próbáld ki te is! (Sajnálom, de jelenleg pénz-, és időhiány miatt napi a nyelvleckék szünetelnek, de azért feliratkozhatsz, mert ez az állapot csak ideiglenes! :))

 

 

Dunaszerdahely és környéke lakosainak szeretnék elindítani egy programot, ami „dumaest” név alatt fut majd. Ezt a programot azoknak ajánlom, akik szeretnének javítani a kommunikációs képességeiken, és a kávéházi légkör szimpatikusabb nekik, mint az osztályterem. További információkat itt találsz.

 

 

Bármilyen hozzászólást, tetszést-nemtetszést szívesen fogadok. Ez a weboldal nektek készült, és szeretném, ha elérné a célját: jobbá, érdekesebbé tenni a szlovák nyelv elsajátítását. Használjátok hát szeretettel!

 

 

Üdvözlettel:

Bakos Adri

 

 

elérhetőségek:

email: info@szlovakuljatekosan.sk

mobil: +421 918 777 246

www.facebook.com/SzlovakulJatekosan

 

 

Občianske združenie PO SLOVENSKY HRAVO - SZLOVÁKUL JÁTÉKOSAN Polgári társulás

Malá 2068/14

929 01 Dunajská Streda

 

IČO: 42294363

DIČ: 2023840115

 

 

 

 

 

.